Lijepe vijesti: Trebinje daje i posebne stipendije studentima

TREBINJE - Grad Trebinje će, pored 90 stipendija koje svake godine dodjeljuje za redovne studente iz ovog grada, dodijeliti i deset stipendija za vrlo uspješne studente čiji je prosjek ocjena veći od 8,5.

Za ovu kategoriju studenata je raspisan konkurs, prema kome presudnu ulogu neće imati materijalno stanje studenata, već njihov prosjek ocjena sa prethodnih godina studija i potvrda da je student prvi put upisan u tu godinu, a u obzir će biti uzet i prosjek svih godina studija koje je prošao.

Pravo na konkurisanje za ovu stipendiju imaju svi studenti iz Trebinja koji su prvi put upisali drugu, treću, četvrtu, petu ili šestu godinu studija, što će provjeriti nadležna komisija koja ima pravo provjere svih priloženih dokumenata.

Za ove namjene iz lokalnog budžeta biće izdvojeno 17.500 maraka, ali je grad Trebinje, osim ovoga, raspisao konkurs i za ostale trebinjske studente, njih devedeset, za koje će na godišnjem nivou biti izdvojeno 140.000 maraka, kao i za djecu iz ruralnih krajeva i bez roditelja.