Ljubav i sloga u porodici najvažniji: Četvorke napreduju, stariji brat ih nestrpljivo iščekuje (FOTO)

Milana i Nemanja Petrović obogatili su porodicu sa još četiri dječaka, a najradosnije ih je dočekao njihov prvenac Konstantin. Milana se polako oporavlja, dok Matej, Marko, Luka i Jovan napreduju i jačaju.

Posljednje slične četvorke rođene su u Ljubljani 2015. godine, a šanse da se rode četvorke su vrlo male, oko jedan od pola miliona ili čak i manje. Četrnaest godina ljubavi, sloge i poštovanja Milana i Nemanja krunisali su brakom, a zatim i prvencem Konstantinom.

Vijest o rođenju četvorki brzo je doputovala iz Slovenije ka rodnoj Banjaluci.

Petogodišnjak je vijest da će dobiti pojačanje primio sa velikim ushićenjem i srećom.

Ipak, umjesto jednog, porodica Petrović postala je bogatija za četiri dječaka, koji su za roditelje, a i doktore na svakom narednom pregledu priredili po jedno iznenađenje.

– Da su baš četvorke, saznali smo nakon par pregleda. Doktori su bili jednako šokirani, baš kao i mi – rekla je majka Milana Petrović.

– Bili smo prvo malo u pozitivnom stresu, ali uzbuđeni. Brzo smo se pribrali i znali smo šta nas čeka i da moramo ići složno do kraja – dodao je otac Nemanja Petrović.

Četvorke, čudo i blagoslov, ponosno nose imena, Matej, Marko, Luka i Jovan.

Majka Milana kaže da su dobili blagoslov za ta imena iz manastira Krka i kada su im to rekli, više nije bilo dileme kako će se zvati, odmah su znali da je to to.

Osim radosti, dječaci će u porodični dom Petrovića donijeti i značajne promjene. Roditelji podršku i te kako imaju, ipak, najviše je pronalaze jedno u drugom.

Ulogu starijeg brata ozbiljno je shvatio i sin Konstantin.

– Nekih otprilike najmanje mjesec dana dječaci će biti u bolnici na intenzivnoj, to je normalno kod ovako prijevremeno rođenih beba, mi ćemo se malo uskladiti dok oni ne dođu kući i pripremiti – rekla je Milana.

– Prvo uzajamno poštovanje, ljubav i sloga. Najbitniji je dogovor između bračnih drugova, a sve ostalo se da riješiti – dodaje ponosni otac Nemanja Petrović za RTRS.