Ni poslije deset godina od prve značajnije najave da će biti rekonstruisan, dotrajali put LJubinje – Stolac i dalje propada.


Osim što zvanično ima status magistralnog, sadašnje stanje teško da bi zadovoljilo i regionalnu upotrebu.


1974. godine odlučeno je da se izgradi na širinu od pet metara. Od tada, ozbiljnijih rekonstrukcija nije bilo.


Taoci su vozači i putnici.– Dva kamiona ne mogu da se mimoiđu, kada treba da se mimoiđeš, moraš sići s puta, na bankinu, i tako je svaki dan- kažu mještani.


Posljednji zahtjev JP Putevi i svim nosiocima vlasti u Srpskoj, opština LJubinje koja je u svojevrsnoj putnoj izolaciji, uputila je prije dvije godine.
Trpe i druge lokalne zajednice.


– Više od deset godina se priča da će ovaj putni pravac ući u rekonstrukciju, do danas nemamo informaciju ni detalje kada bi ona mogla da počne – rekao je Darko Krunić, načelnik opštine LJubinje.Vozači često prolaze sa oštećenim retrovizorima. Do daljnjeg će se, uz dosta rizika, snalaziti svako na svoj način.


Vozačima, na ulasku u kritičnu dionicu, stoji i zvanično upozorenje.


Projektovana širina puta LJubinje – Stolac prvobitno je iznosila pet metara.
Međutim, poslije upotrebe od 45 godina, ta širina smanjena je na četiri do četiri i po metra.


Iz Puteva Republike Srpske zvaničan odgovor – glavni projekat rekonstrukcije je urađen, u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.


Rekonstrukcija nije uvrštena u plan poslovanja Preduzeća u ovoj godini, ali jeste u srednjoročni 2019-2021, i ne može izgubiti status magistralnog pravca.
A da bi zadržao kakvu – takvu prohodnost, putne službe i ovih dana ponovo proširuju kolovozne trake.


– Manje rekonstrukcije su bacanje novca, potrebno je ozbiljno uraditi rekonstrukciju puta, koji postoji od 1974. godine – ističe Krunić.


Zato vozačima, pred sezonu odmora, dodatno upozorenje na oprez.


Krunić je rekao da bi, prema projektu, rekonstrukcija 13,5 kilometara, od Podvrsnika do LJubinja, koštala 6,5 miliona KM.


RTRS