Bebe - Foto: ilustracija
U opštini Ljubinje je od početka godine do danas rođeno 22 djece, što je tri puta više u odnosu na isti period prošle godine, kada je rođeno sedam beba, rečeno je Srni u lokalnom Centru za socijalni rad.

Prema podacima Centra, u ovoj godini 18 majki, koje su nezaposlene, ostvarile su pravo na materinski dodatak u iznosu od 405 KM.

U Centru kažu da je od 22 novorođene djece u Ljubinju, dvoje djece rođeno kao treće dijete u porodici, a jedno kao četvrto i ostvarili su pravo na pronatalitetnu naknadu od Vlade Republike Srpske u iznosu od 600, odnosno 450 KM.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić rekao je Srni da raduje činjenica da se u ovoj lokalnoj zajednici u prvoj polovini godine rodilo više djece nego prethodne godine i ističe da to predstavlja nadu da će ovo hercegovačko mjesto opstati.

Krunić je istakao da opština Ljubinje grantom iz opštinskog budžeta podržava Udruženje višečlanih porodica, te dodao da su za porodicu koja je dobila šesto dijete izdvojili jednokratnu pomoć od 1.000 KM, kao i za porodicu koja je dobila peto dijete 700 KM.