Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice devet na predstojećim opštim izborima biće Ljubiša Krunić, odbornik ove partije u Skupštini Grada Trebinja, potvrdio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.


Borenović je večeras na tribini u trebinjskom naselju Gorica rekao da je riječ o kvalitetnom čovjeku i političaru koji želi dobro svom gradu i da se nada da će glasači prepoznati njegovo zalaganje i aktivan rad sa dobrim prijedlozima i sugestijama u skupštinskim klupama.
"Značajno ćemo se baviti Trebinjem, jer je to jedno od strateških mjesta u Republici Srpskoj", rekao je Borenović, dodavši da u PDP-u očekuju direktan mandat u Hercegovini.
Što se tiče Parlamentarne skupštine BiH, Borenović kaže da za izbornu jedinicu devet još nisu izdefinisali kandidate, ali da su u potpunosti spremni da stanu iza kandidata za predsjednika Republike Srpske Vukote Govedarice i kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.
Borenović je rekao da će ova politička partija, kao izazov broj jedan, insistirati na donošenju ѕakonu o ispitivanju porijekla imovine.
"Zalagaćemo se i za ekonomsku obnovu Republike Srpske, značajan rast penzija i plata, smanjenje poreza i doprinosa, otvaranje prostora za nove investicione zahvate i zapošljavanje u realnom sekktoru", naveo je Borenović na tribini u Trebinju.
Krunić je naglasio da je Gradski odbor PDP-a u Trebinju spreman za opšte izbore, te da nikada nisu bili organizovaniji, niti su imali veću podršku iz Banjaluke.
"Siguran sam da će u ovoj izbornoj jedinici PDP imati jedan mandat, a za drugi ćemo se boriti", rekao je Krunić.
SRNA