Muškarac (43) iz Subotice prvi je pacijent u Srbiji kod koga je dokazano prisustvo virusa korona, potvrdio ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.
 
Laboratorija (Foto: Thinkstock) -

On je boravio u Budimpešti, objasnio je ministar zdravlja Srbije.

- Desilo se ono što se i očekivalo, imamo prvi poyitivan slučaj virusa korona u Srbiji. Najbitnije je da se on dobro osjeća. Nema tegobe. Radi se o čovjeku koji je u više navrata boravio u Budimpešti. Tamo mu živi sestra, koja je imala tegobe slične virusu korona i imala je i virusnu upalu pluća. Onda je i on osjetio tegobe i bio je krajnje odgovoran, samoizolovao se, poslao djecu na selo, ostao sam sa sprugom koja mu je samo donosila hranu - objasnio je Lončar na vanrednoj konferenciji za medije.

Istakao je da su rezultati testa stigli jutros.

-Odmah se posumnjalo na virus korona. Oboljeli je već u izolaciji - dodao je Lončar i istakao da su naše nadležne službe već stupile u dalji rad, odnosno u toku je analiza svih osoba koje su bile u kontaktu s njim i njegovom porodicom.

Lončar je poručio da nema mjesta panici.

- Rekao sam ranije da je bilo pitanje lasa kada će se desiti ovo što se desilo. Nije realno je da postoji neka zemlja gdke nema virusa korona. Pitanje je samo je li on registrovan ili ne, to je globalni problem i tako se i tretira - rekao je Lončar.