Miloš Lukajić.jpg

Miloš Lukajić, bivši pripadnik Centra javne bezbjednosti Trebinje (sadašnje Policijske uprave Trebinje), kojem je zapaljen automobil u oktobru 2011. godine, najavio je tužbe protiv osumnjičenog za ovo krivićno djelo Srđana Kržića i Policijske uprave Trebinje.

„ Prije deset godina kada mi je automobil zapaljen znao sam da to ima veze sa braćom Kržić, ali tada zvaničnih dokaza nije bilo ili ih je neko svjesno skrivao“, rekao je za portal TrebinjeDanas Miloš Lukajić bivši pripadnik CJB Trebinje.

Lukajić kaže da je u tom periodu imao više prijetnji od strane Branislava Kržića, Srđanovog brata, a razlog su prekršajni nalozi koje je pisao zbog toga što je Branislav ignorisao saobraćajne propise.

„ Ja sam kao policajac, tada pripadnik CJB Trebinje , samo radio svoj posao i ponašao se u skladu sa zakonskim propisima. To, bilo je jasno, nije odgovaralo Kržiću koji se ponašao kao da je „nedodirljiv“ i više puta mi je zaprijetio. Sa tim prijetnjama bili su upoznati svi, a u prvom redu tadašnji načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Goran Zubac“- ističe Miloš Lukajić.

On naglašava da o svemu tome postoje dokazi, jer je dva mjeseca prije nego što mu je automobil zapaljen pisao više službenih zabilješki u kojima je navodio da mu je Branislav otvoreno prijetio da će mu zapaliti automobil.

Vijest o tome da je Srđan Kržić uhapšen Lukajića je, kaže, obradovala , jer je, makar djelimično, pravda zadovoljena i počinilac privođen.

„ Znam da je odmah nakon saslušanja pušten, valjda da se brani sa slobode. Dokazi protiv njega postoje i neosporni su. Kako će se dalje slučaj odvijati vidjećemo. Možda će i sada „neko“ pokušati da zaštiiti počinioca kao što je to učinio i prije skoro deset godina i činio to i svih ovih godina. U svakom slučaju angažovao sam advokata i pokrenuću tužbe i protiv počinioca djela, ali i onih koji me nisu zaštitili, a obraćao sam im se.“ – kategoričan je Lukajić.

Lukajić ističe da se često pitao, a i danas se pita, zašto su rukovodni radnici MUP- a RS, odnosno tadašnjeg CJB Trebinje, ignorisali sve njegove službene zabilješke.

„Pitam se zašto su se oglušili na moje upozorenje, a predočio sam im dokaze o tome da će mi automobil biti zapaljen“, kaže Lukajić i dodaje da vjeruje da će, bez obzira na sve što se dešavalo i na ćutnju tadašnjih rukovodilaca CJB Trebinje, pravda biti zadovoljena.

Tužbama će je „tražiti“!

Podsjećamo, Lukajiću je 19. oktobra 2011. godine, na parking prostoru TC „Market 99“ zapaljen automobil marke BMW.

Policijska uprava Trebinje u saradnji sa UKP Banja Luka uhapsila je prije deset dana Srđana Kržića koji se sumnjiči da je počinio ovo krivično djelo.Nakon saslušanja Kržić je pušten da se brani sa slobode.