Predstavnici kompanije M:tel uručili su danas Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu računarsku opremu, koja se sastoji od deset savremenih računara.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović zahvalio se kompaniji M:tel i njenim predstavnicima na donaciji koja je, kako ističe, jako vrijedna za studente ovog fakulteta.

Popović je podsjetio da je ovaj fakultet prošle godine od kompanije M:tel dobio savremenu računarsku salu, za koju kaže da je najbolja u cijelom regionu.

– Pet mjeseci nakon što smo dobili računarsku salu, kompanija M:tel nam je donirala nove računare kako bi poboljšali uslove za rad svih studenata na Elektrotehničkom fakultetu – naveo je on.

Popović je naglasio da je veoma srećan što je M:tel odabrao Elektrotehnički fakultet za saradnju, koja nudi velike pogodnosti za studente Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

– Osim što je M:tel lider na polju telekomunikacija na području Republike Srpske, BiH i regiona, naši studenti imaju mogućnost da pored stipendiranja, po završetku studiranja, dobiju posao u M:tel-u zahvaljajući znanju koje su stekli na ovom fakultetu – rekao je Popović.

Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku kompanije M:tel, istakao je da je današnja donacija računara potvrda dugoročne saradnje, koja će se, kako navodi, nastaviti i u budućnosti.

– Naša saradnja će se u narednom periodu samo produbljivati, prvenstveno kroz donacije, ali i naše m:stipendije za najbolje studente – rekao je on, te dodao da m:tel ostaje posvećen razvoju saradnje sa Elektrotehničkim fakultetom.

Anja Bašević, student prve godine odsjeka Računarstvo i informatika na Elektrotehničkom fakultetu, iskazala je zadovoljsto dobijenom opremom jer, kako kaže, ona i njene kolege imaju mogućnost da rade u savremenoj učionici, sa savremenom opremom.

– Zahvaljujem se M:tel-u što nam je olakšao studiranje – zaključila je ona.