Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Svjetski prvak iz 2017. godine stigao je do novog podviga nakon što je ostvario pet pobjeda na smotri najboljih džudista svijeta.majdov-bronza.jpg

Uspjeh je veći s obzirom na činjenicu da je šampion iz Istočnog Sarajeva tek izašao iz faze oporavka nakon povrede koljena, te je u Tokio otišao bez treninga.

Do još jedne medalje Majdov je stigao tako što je u kvalifikacionim borbama redom rušio protivnike. U prvoj borbi bio je bolji od Egipćanina Hatema El Akara, u drugoj je pao Austrijanac Johanes Pacer, pa Izraelac Li Kohman. U četvrtfinalu kategorije do 90 kilograma Majdov je bio bolji i od Memadali Mehdijev iz Azerbejdžana.

Uslijedio je najvažniji meč u polufinalu koji je donosio sigurnu medalju protiv Holanđanina Noel van T Enda iz Holandije koji je na kraju iponom savladao Majdova, koji je imao još jednu priliku za bronzanu medalju i to protiv Mađara Krstijana Tota.

"Osjećam se super, sjajno. Ovo je za mene bronza koja sija kao zlato. Možda i sjajnija poslije one u Budimpešti 2017. naročito imajući u vidu šta sam sve prošao u protekla dva mjeseca. Imao sam operaciju koljena i tek sam krenuo u oporavak. Rizik je bio da uopšte učestvujem, a želio sam da uzmem bodove bar za jednu pobjedu, jer su to veoma važni poeni za Olimpijske igre", rekao je Majdov.