andrija-mandic.jpg

Ne vidim razlog zašto bi premijer Zdravko Krivokapić dozvolio da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović šalje vojnike na Kosovo i Metohiju i predstavnika na obilježavanju akcije Oluje kad isti taj Abazović je u manjini u vlasti, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Ali, tu nije kriv Dritan Abazović, tu su krive međunarodne adrese koje su Krivokapiću i preporučile da formira vladu bez DF-, ali da prihvati da Abazović šalje vojnike u Knin", kazao je Mandić jutros na TV Pink

“ To je poniženje za srpski narod u Crnoj Gori ako je to Krivokapić koristio kao izgovor za nepotpisivanje ugovora sa SPC. On uopšte ne razmišlja o reakciji DF-a. Imate situaciju gdje čovjek ima tri mandata i može da dobije sve što traži. Ali, tu nije kriv Dritan Abazović, tu su krive međunarodne adrese koje su Krivokapiću i preporučile da formira vladu bez DF-, ali da prihvati da Abazović šalje vojnike u Knin“, kazao je Mandić jutros na TV Pink.
Istakao je da je ta logika čudna i izokrenuta.

“ To je odraz bezobraznog lica koje ne uvažava onog ko vas bezinteresno podržava i koji vam je dao sve. A evo danas svjedočimo raspadu ove Vlade, imamo i jako lošu ekonomsku situaciju“, dodao je Mandić.

Na pitanje novinara da li će biti rekonstrukcije Vlade, Mandić odgovara da to ne zavisi od DF-a.Ne isključujem mogućnost izbora jer kriza u kojoj se nalazimo mora se nekako razriješiti“, poručio je Mandić, piše Dan.