Andrija Mandić - Foto: RTRS
 
Srpski narod u Crnoj Gori ima veliku zahvalnost i obavezu prema Republici Srpskoj, njenim građanima, ali i prema srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, izjavio je lider Demokratskog fronta Andrija Mandić za politički magazin Pečat.

Mandić je istakao da je Dodik mnogo pomogao time što je uložio veto u Predsjedništvu BiH zbog posjete Mila Đukanovića BiH.

- Građani Republike Srpske treba da budu ponosni i da znaju da je njihov predstavnik u Predsjedništvu BiH ispunio svoju nacionalnu dužnost. Srpski narod iz Crne Gore, a vjerujem i čitava Crna Gora je veliki dužnik Republici Srpskoj. Lično sam dužnik gospodina Dodika i zbog ovoga što je uradio, i zbog otvorene i javne podrške koju je dao Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ovom prostoru i srpskom narodu – poručio je Mandić.

Mandić je iskazao zahvalnost i građanima Republike Srpske.

- Dužan sam da se zahvalim i Republici Srpskoj, i njenim građanima, i njihovoj radosti kada smo pobijedili, i njihovoj solidarnosti kada smo organizovali litije u Crnoj Gori, pa su se te litije prelivale i organizovale u Srpskoj. To je ona bratska ljubav koja mora da nas veže, da nas podstiče da budemo bolji, solidarniji, da radimo zajedno jedni s drugima – istakao je Mandić.

Mandić smatra da bi prvi potezi mandatara crnogorske Vlade Zdravka Krivokapića, kada je u pitanju region, trebali da budu usmjereni na Srpsku i Srbiju.

- Mislim da bi budući premijer Crne Gore, pogotovo premijer koji je to postao na osnovu snage srpskih glasova u Crnoj Gori i, moram reći, potpune srpske solidarnosti Srbije i Republike Srpske, odnosno našeg naroda iz Srbije i Srpske, trebao da posjeti prvo Beograd, a potom i Banjaluku - istakao je Mandić.

Mandić je naglasio da Krivokapić to ne treba da radi zbog sebe, već zbog onih koji su za njega glasali.

Kada je u pitanju nova Vlada u Crnoj Gori, Mandić je podsjetio da su uvijek govorili da će glasati za svaku Vladu u kojoj nema Demokratske partije socijalista.

Naglasio je da će stranačkim organima biti predloženo da glasaju za tu Vladu i da on, kako kaže, nema nikakvu dilemu da će oni to i podržati.