andrija-mandic.jpg

“ Srpski narod je znao da dolaze teška vremena. Teška vremena su trajala do 30.avgusta. Vodili ste hrabru borbu da se ne iznevjere preci, ali i potomci. Raduje me što držite do tradicije“, kazao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić na Devetom kongresu Socijalističke narodne partije.

„Sjećam se naših prvih zajedničkih akcija, borbe, veličanstvenih mitinga koji su preplavili Crnu Goru. Velika narodna podrška koja je preplavila trgove gradove, to nije slučajno. Narod je osjetio da nisu u pitanju samo obični izbori“, naglasio je Mandić.

Sada je najvažnije, istakao je on, da svi zajednički izdrže.

„Strah je da neki koji predlažu one promjene mogu sve da povedu niz stranputicu. Razmislite kako smo zamišljali tu pobjedu koju smo svi zajedno sanjali 30.avgusta. Moramo da se borimo za tu pobjedu. Imamo svuda posijane ljude bivšeg režima. Potrebna nam je snaga, sloga, upornost. Vjerujem da ćemo i ubuduće imati saradnju kao do sada. Borili smo se kako smo znali. Znamo da je naša borba časna, kao i borba SNP jer znamo da takvom borbom možemo da obezbijedimo bolju budućnost Crne Gore“, zaključio je Mandić.