Andrija Mandić (Tanjug/Zoran Žestić) - Foto: TANJUG
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić najavio je da će DF tražiti odgađanje današnjeg zasjedanja Skupštine da bi još jednom pokušali da dođu do dogovora u skupštinskoj većini.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore o inicijativi opozicije za smjenu predsjednika parlamenta Alekse Bečića trebalo bi da bude održana danas.

Mandić je istakao da to što je oborena "najnesposobnija Vlada u istoriji Crne Gore" nije ona tačka kojom je pređen rubikon.

- Tačka gdje se prelazi rubikon je, u suštini, kada se povuče potez u parlamentarnoj većini koji se više ne može popraviti - istakao je Mandić.

Mandić je naveo da su prenijeli Dritanu Abazoviću i URA da će danas, ako počne sjednica, tražiti da se prekine njen rad da bi još jednom pokušali u okviru parlamentarne većine da ostvare neophodan dogovor oko makar tehničke vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore.

Mandić je ocijenio da je situacija vrlo problematična i da će se za nekoliko časova znati kako će se stvari razvijati.

On je napomenuo da su se zbog unutrašnje krize i nemogućnosti zajedničkog rada predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i njegovog potpredsjednika Dritana Abazovića posljednjih mjeseci sjednice održavale putem društvenih mreža jer se nisu mogli ni sastati za istim stolom.

Prijedlog za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića potpisalo je 38 poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije "Jednoglasno".

Iz Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta, stranaka koje sa Bečićevim Demokratama čine parlamentarnu većinu, najavili su da neće glasati za njegovu smjenu.

Glasovima 43 poslanika opozicije i koalicije Crno na bijelo u Skupštini Crne Gore u petak je razriješena Vlada premijera Zdravka Krivokapića