Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja opojnih droga danas su policijski službenici Policijske uprave Trebinje organizovali preventivnu javnu kampanju koja ima za cilj upoznavanje građana o štetnosti zloupotrebe opojnih droga kao i adekvatnom preventivnom djelovanju na suzbijanju opojnih droga.


Građanima su dijeljeni leci na kojima su ispisani osnovni podaci o najčešće upotrebljavanim drogama kao i o štetnom djelovanju droga na čovjekov organizam.

Zorica Jeftović, kriminalistički inspektor u Policijskoj upravi Trebinjeje rekla da je najčešće korištena droga na ovim prostorima marihuana.

„U prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 46 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, i to četiri krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i 42 prekršaja. Zaplijenjeno je 3,7 g kokaina, 244. 733 g marihuane, 137 g amfetamina i tri komada ekstazija“, navela je ona.

Podsjetila je da su policijski službenici Policijske uprave Trebinje tokom godine održali nekoliko predavanja u trebinjskim osnovnim i srednjim školama, a cilj je bio da mlađe generacije upoznaju o štetnosti opojnih droga.

rt