Članovi Sportsko-plesnog centra „Maris“ iz Trebinja priredili su večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra tradicionalni godišnji koncert.


Plesne vještine pokazali su članovi svih uzrasnih kategorija, od najmlađih do već „prekaljenih“ plesača, ukupno njih oko stotinu – čiji je nastupe burnim alauzima i ovacijama ispraćala i večeras do kraja ispunjena sala Kulturnog centra, što je tradicija koja prati nastupe „marisovaca“ još od prvog godišnjeg koncerta.


Vođa ove plesne družine Slaviša Sredanović podsjeća da klub, odnedavno registrovan kao sportsko-plesni centar, uspješno radi već 13 godina, trenutno broji oko dvije stotine članova, a uz plesače okupljaju i polaznike škole gimnastike, te rekreativce koji pohađaju časove salse i zumbe.


Opstaju uprkos problemima koje, kako kaže, imaju svi na našim balkanskim prostorima, ne uživaju ni pomoć grada jer nemaju ni vremena da je traže, a isključivo se finansiraju iz članarina, dok troškove odlazaka na takmičenja snose roditelji.


Planovi za naredni period su im, dodaje, da ojačaju bazu trenera – da plesače regrutuju i osposobljavaju još među osnovcima, kako bi se što duže kalili na plesnom podijumu.


RT