CSS 11.jpg (877 KB)

Oko 140 maturanata Centra srednjih škola u Trebinju večeras je prošetalo ulicama grada.

Proslava mature počela je okupljanjem i polaganjem cvijeća na spomenik Herojima za slobodu, nakon čega je ulicama grada priređen tradicionalni defile maturanata do hotela „Leotar“, gdje će maturskom zabavom obilježiti završetak srednje škole.

„Kao i svake godine, ispraćamo još jednu generaciju maturanata Centra srednjih škola, učenika i trećeg i četvrtog stepena. Ova generacija će se, pored ostalog, pamtiti i po tome što su tokom pandemije virusa korona pohađali onlajn nastavu i evo uspješno završila svoje srednjoškolsko obrazovanje. Ove godine, zbog ranijeg održavanja maturske večeri nemamo još uvijek učenika generacije, a u narednom periodu ćemo objaviti učenike generacije i trećeg i četvrtog stepena“, kaže Nedeljka Neška Ilijić, direktor JU Centar srednjih škola Trebinje.

Ivana Mandeganja, učenica cetvrtog razreda Ekonomske škole svoje školovanje će nastaviti na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, smjer psihologija.

„Srednja škola će mi ostati u lijepom sjećanju, stekla sam mnogo drugova i drugarica. Iako će većina njih nastaviti studiranje u Banjaluci i Novom Sadu, sklopili smo prijateljstva koja će, nadam se, trajati čitav život“, dodala je Ivana.

Njen školski drug, maturant Boris Glušac kaže da će srednju školu pamtiti najviše po druženju, ali i učenju.

„Četiri godine sam proveo sa divnim ljudima i bilo nam je baš lijepo. Ja planiram upisati Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, smjer računovodstvo i finansije. To je struka koju sam zavolio u srednjoj školi i nadam se da ću se time baviti u budućnosti“, rekao je Boris.

CSS 1.jpg (1009 KB)

CSS.jpg (961 KB)

CSS 2.jpg (707 KB)

CSS 3.jpg (602 KB)

CSS 5.jpg (768 KB)

CSS 6.jpg (673 KB)

CSS 7.jpg (813 KB)

CSS 8.jpg (808 KB)

CSS 9.jpg (700 KB)

CSS 12.jpg (851 KB)