Učenici završnog razreda trebinjske Tehničke škole večeras proslavljaju matursko veče.


Nakon okupljanja na gradskom trgu, fotografisanja za uspomenu sa porodicom i školskim drugovima i polaganja cvijeća na spomenik Herojima za slobodu – maturani su u svečanom defileu krenuli u hotel „Leotar“, gdje će zabavom do kasnih noćih sati obilježiti kraj srednjoškolskog obrazovanja i zajedno provedenih godina u školskim klupama.

Defile je predvodio đak generacije Ognjen Golubović, koji je školovanje na smjeru elektrotehnika završio sa najvišim ocjenama iz svih predmeta.


Računari ga, kaže Ognjen, posebno zanimaju otkad zna za sebe, prije svega softver – zbog čega nema dilemu oko izbora profesije za koju će se osposobljavati u nastavku školovanja.

Programiranje, ističe, umije da bude i kreativno i zabavno, a kao zanimanje nudi i više šansi za dobru zaradu u odnosu na matematiku, koja mu je takođe bila omiljeni predmet i iz koje je dva puta bio i regionalni prvak na takmičenjima.


Srednja škola, dodaje, nije mu teško pala – kada vas zanima ono što se na nastavi predaje i još na času savladate materiju – improvizacija može da bude dobra zamjena za duge sate učenja kod kuće, pa je ostajalo i slobodnog vremena – u njegovom slučaju za čitanje knjiga, kompjuterske igrice, muziku, izlaske…

Uspješan odgovor na jedan životni izazov ove mlade ljude doveo je pred vrata drugog. Za one koji žele da pokucaju na njih i nastave dalje – već za mjesec dana kreću prijemni ispiti. Poželimo im sreću…

Izvor: RT