LJ1.JPG (458 KB)

Maturanti Srednjoškolskog centra „Svetozar Ćorović“ iz Ljubinja, njih 14 iz gimnazije i 11 iz stručne škole ekonomskih tehničara, proslavili su sinoć matursko veče.

Po tradiciji, proslava je počela defileom glavnom gradskom ulicom, Svetosavskom, kada, takođe po tradiciji, na nju izađe i najveći dio građana ovog malog grada, što taj dan i učini najsvečanijim danom u godini, s ciljem da pozdravi svoje mlade sugrađane i poželi im sreću u daljem životu i školovanju.

Prema riječima Rade Šarenac, direktorice SŠC „Svetozar Ćorović“, u oba razreda bilo je osam odlikaša, a za najboljeg đaka u gimnaziji i ujedno Đaka generacije proglašena je Tamara Bogdanović, dok je u odjeljenju stručne škole za Đaka odjeljenja proglašena Anđela Bajat.

U sklopu ljubinjskog SŠC je i odjeljenje stručne škole ekonomskih tehničara u Berkovićima, čijih će sedam maturanata u tom mjestu matursko veče proslaviti večeras.

Najveći broj maturanata, kako smo od njih saznali, dalje školovanje bi želio da nastavi u Banjaluci, Novom Sadu i Istočnom Sarajevu, a Đak generacije Tamara Bogdanović planira da studira elektrotehniku u Istočnom Sarajevu.

LJLJ.JPG (367 KB)

LJ2.JPG (431 KB)

LJ4.JPG (464 KB)