Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je Srni da je pokušaj lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića da odlaskom na Kosmet još jednom ispadne heroj nacije i prvi na barikadama samo raskrinkao za čiju reprezentaciju igra.

– Vukan možda dlaku mijenja, ali ćud nikada – rekao je Mazalica, reagujući na vijest da je Vukanović tek nakon intervencije Ambasade SAD na samoproglašenom Kosovu uspio da uđe na područje ove južne srpske pokrajine.

Mazalica je istakao da zato i ne čudi da, kada negdje „zaškripi“, Vukanović na brzom broju ima saveznike po upravo zapadnim ambasadama.

On je dodao da Vukanovićevi pokušaji da odglumi patriotu završavaju po običaju bumerangom koji ga udari po glavi.

– Uostalom, šta očekivati od golubice sa Baščaršije, koji je u Sarajevu svoj na svom, ima zakupljene termine na svim televizijama i spreman je da trguje srpskim nacionalnim interesima zarad svoje političke promocije i federalnih glasova koji su mu bili odskočna daska i za ulazak u parlament i za političko djelovanje, a na koje je računao kad se samokandidovao za člana Predsjedništva – rekao je Mazalica.

Prema njegovim riječima, kao što je računao na podršku iz Bužima, Vukanović bi tako na Kosovu i Metohiji mogao dobiti glasove, ali isključivo u albanskim sredinama.

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović je tek nakon intervencije Ambasade SAD na samoproglašenom Kosovu uspio da uđe na teritoriju ove južne srpske pokrajine, saznaje Srna iz pouzdanih izvora u Srbiji.

Vukanović je juče objavio na svom blogu da mu pripadnici kosovske policije nisu dozvolili da uđe na Kosmet na prelazu Brnjak, ali je nakon, kako je naveo, dužih konsultacija, ipak, dozvoljeno da pređe na teritoriju Kosova i Metohije.