Festival 1.jpg (411 KB)

U trebinjskom Kulturnom centru večeras je počeo prvi Media fest, koji je okupio novinare i urednike iz 50 medijskih kuća iz regiona.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da je ovo okupljanje i prilika da se pokaže medijskim radnicima šta sve Trebinje nudi, kako bi se bogata ponuda grada  predstavila i drugim sredinama. 

"Veliko hvala svim medijima koji šalju objektivnu sliku iz našeg grada. Njih je najviše, a uvijek ima neko ko da sebi za pravo da kaže nešto što nije dobro, a pitanje je šta je doprinio da to bude bolje" istakao je Ćurić.              

Nada Veletić, glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTRS je poručila da se u vremenu poplave društvenih mreža i influensera mediji moraju  boriti istinom i kvalitetnim sadržajima. 

Nikola Marković, generalni direktor RTV Nikšić kaže da Media fest ima za cilj da ukaže na sve probleme sa kojima se u digitalnom dobu susreće medijska zajednica.

Festival.jpg (972 KB)

"Tehnologije se tako brzo mijenjaju da je to teško ispratiti, zato je važno da razgovaramo , kako bi u svim našim državama regiona unaprijedili rad i pokušali dati odgovore na pitanje o ulozi medija u digitalnom dobu", naveo je on.

Direktor trebinjskog Kulturnog centra Miljan Vuković je rekao da je Media fest važan događaj za ovu ustanovu koja je skoro potpuno naslonjena na medije i od njih zavisi na koji način ċe  plasirati svoj rad. Prve noći Media festa glumac Andrija Milošević izveo je monodramu "Idem putem pa zagrlim drvo".

Fetival 2.jpg (481 KB)

Milošević će sutra biti i panelista jedne diskusije, a o "Medijima nekad i sad" sutra će govoriti i Ivan Ivanović, glumac i voditelj.