IMG-7ea38ed7515a98ebfa50c96507c522e1-V.jpg (141 KB)

Članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi sredstava javnog informisanja darovali su danas šest jedinica krvi u Službi za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje.

Dragan Šarenac, šef ove Službe je rekao da je krv nezamjenjiv lijek u liječenju mnogih oboljenja i stanja za kojim se iz godine u godine povećavaju potrebe, ali da Služba za transfuzijsku medicinu Trebinje uspješno i efikasno odgovara izazovima.

„Današnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi bila je 19. u ovoj godini, a naredna će biti realizovana u Bileći, kada će krv dati Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi opštinskog odbora Crvenog krsta Bileća", naveo je Šarenac.

20210517_101749.jpg (151 KB)

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi sredstava informisanja u Trebinju Božidar Stajčić kaže da je današnja akcija prva od dvije redovne godišnje akcije, te da se bez obzira na obaveze, uobičajeno odazove veliki broj zaposlenih u sredstvima informisanja.

"Dio davalaca našeg aktiva, koji imaju rijetke krvne grupe, u Službu za transfuzijsku medicinu odaziva se i po pozivu. Najmanji smo aktiv u okviru društva dobrovoljnih davalaca krvi, a imamo najveći broj različitih krvnih grupa. Veoma uspješna akcija. Drago mi je što smo svi danas zajedno u ovoj humanoj misiji. Mislim da je u vremenu pandemije svaka darovana doza krvi dragocjena", rekao je Stajčić i zahvalio svim kolegama koji su se odazvali na akciju i darivali krv.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi sredstava informisanja broji 30-tak članova.