Na ukupno 13 lokacija na teritoriji BiH, odnosno u Kantonu Sarajevu, Unsko-sanskog kantonu i Republici Srpskoj u toku su pretresi imovine i lica osumnjičenih da su pripadnici međunarodne grupe za organizovani kriminal koja duže djeluje u zapadnoj Evropi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Pretresi lica vrše se zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet droge i neovlašteni promet oružja i vojne opreme, te proizvodia dvojne namjene.

Međunarodnu akciju kodnog naziva “DM” sprovode pripadnici Federalne uprave policije, uz asistenciju policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, na osnovu naredbi Suda BiH, u saradnji sa Evropolom, u više evropskih država – Hrvatskoj, Sloveniji , Njemačkoj, Holandiji, Belgiji i drugim zemljama članicama EU.

– U interesu istrage i međunarodne operacije koja se istovremeno realizuje u više zemalja, u ovom trenutku Tužilaštvo ne može davati više informacija za medije – navedeno je u saopštenju.