IMG_0729.JPG (275 KB)

Povodom Međunarodnog dana starih osoba i sedmice posvećene najstarijoj populaciji, danas je u Dnevnom centru za stare osobe u Trebinju priređena prigodna svečačnost, a sa korisnicima usluga ovog centra družio se i gradonačelnik Mirko Ćurić.

Prema riječima Zorana Anđušića, direktora trebinjskog Centra za socijalni rad oko 700 osoba koristi različite usluge ove ustanove, od kojih 570 dobija pomoć i njegu drugog lica. On dodaje da Centar za socijalni rad provodi različite aktivnosti za dostojanstven život starih osoba.

„To su okupacioni, zdravstveno- preventivni, kulturno- zabavni i rekreativni sadržaji koje, u okviru projekta „Briga o starima“, provodimo sa Kolom srpskih sestara i Crvenim krstom Trebinje u našoj organizacionoj jedinici Dnevni centar za stare osobe“, ističe Anđušić.

Gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da je gradska uprava, shodno mogućnostima i realnim zahtjevima, i do sada izlazila u susret najstarijoj populaciji, a to će raditi i ubuduće.

„Naš cilj je da još više pomažemo starima, jer je iskustvo starijih veoma važno za ljepše Trebinje i RS“, naveo je Ćurić.

Tanja Manojlović je socijalni radnik koja radi sa najstarijom popoulacijom i kaže da je trebinjaki Centar za socijalni rad jedan od rijetkih u RS koji ima uslugu dnevnog zbrinjavanja starih osoba.

„Starijoj populaciji je najvažnija komunikacija koju imaju u Dnevnom centru za stare, naravno uz zdravstvene i druge usluge koje im se pružaju“, objašnjava ona.

Kadira Volić već godinama dolazi u trebinjski Dnevni centar za stare i ističe da do sada nije imala zamjerki.

„Ovo mi je druga kuća, sama sam u Trebinju i meni je dolazak ovdje druženje sa prijateljicama i zadovoljstvo“, priča ona.

Od početka ove godine u Dnevni centar za stare dolazi i Jela Popić.

„Jako mi se sviđa, usluga je dobra, lijepo su me primili. Sve je dobro organizovano“, kaže Jela.

U okviru sedmice posvećene starim osobama zaposleni u Centru za socijalni rad sutra će posjetiti korisnike koji nisu bili u mogućnosti da dođu u Dnevni centar, u srijedu i četvrtak ovaj centar će posjetiti mališani iz trebinjskih vrtića i djeca iz Udruženja „Sunce nam je zajedničko“, a obilježavanje se završava izletom za stare osobe u Grad sunca.

IMG_0731.JPG (290 KB)

IMG_0735.JPG (321 KB)