Demokratski front saopštio je da Crna Gora klizi u diktaturu i teror i da u “ovome prepoznajemo provociranje DF-a i pokušaj izazivanje nereda”.df-ppres-hapsenje.jpeg

Funkcioner te političke grupacije Predrag Bulatović poručio je da lider DPS i predsjednik države Milo Đukanović želi u sve da uvuče DF, “kako bi se borio protiv litija”.

Bulatović je poručio da DF to neće dozvoliti.

Poslanik DF-a je pozvao na litije sve ljude koji su kako je kazao protiv nasilja.

On je naveo i da je jutrošnja akcija u Zeti bila skoncentrisana na DF, te da su među uhapšenim dominantno njihovi aktivisti.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević je kazao da je jutros izvršen “desant na Zetu”.

“Cilj je bio da se izazove haos. Mi pozivamo sve građane, i birače DPS da se zapitaju kuda ovo ide”, naveo je Medojević i pozvao na jedinstvo.

“Nas ne mogu zastrašiti”, poručio je Medojević i dodao da je DF zatražio hitan prijem kod načelnika Centra bezbjednosti.

On je naveo da u policiji postoje parapolicijske organizacije.

“Pozivam svakog časnog policajca da baci uniformu”, zaključio je Medojević.

Protiv majke poslanika DF-a Milana Kneževića, Ratke Knežević, sproveden je prekršajni postupak, zbog omalovažavanja policije tokom pretresa njene kuće jutros u Zeti.

To je novinarima saopštio njen advokat Dražen Medojević, koji je kazao da u kući Milana Kneževića policija nije pronašla ništa.

Ratka Knežević (68), majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, uhapšena je jutros jer je tokom pretresa njenog stana ometala i omalovažavala službenike policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Advokat Medojević je novinarima ispred Osnovnog suda saopštio da je protiv Ratke Knežević spoveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja i ometanja policije.

Medojević je kazao da je pretres u Zeti izvršen u ranim jutarnjim satima, te da je predmet pretresa navodno bio Milanov brat, Mirko.

Advokat je naveo i da su specijaci sa oružjem ušli u kuću Ratke Knežević, koja je kako je naveo, bila sama u kući, pod stresom i vidno usplahirena. Advokat je naveo i da je Ratka u tom trenutku izgovarala određene riječi, kojih kasnije nije mogla da se sjeti.
Medojević kaže da Ratka Knežević nije omalovažavala policiju, već se njene riječi mogu okarakterisati kao uvrede i kletve.
“Tražio sam medicinsko vještanje Ratke Knežević, da vještak kaže da li osoba u takvim okolnostima, pod stresom može da kontroliše stanje i uradi nešto sa umišljajem. Sudija je to odbila. Naveo sam u završnim riječima da ovo što je navedeno nije omalovažavanje službenika, to može da se okarakteriše kao uvreda ili eventualno kletva”, naveo je advokat Medojević.