U Trebinju je danas otvoren 17. Kup Trebinja i 10. Memorijal "Miloš Mrdić". Turnir je okupio preko 550 takmičara iz 52 kluba iz deset država.turnir-milos mrdic.jpg

Ovaj turnir je prepoznatljiv ne samo u regionu već i šire, jer na njemu učestvuju sve uzrasne kategorije osim seniroske – poletarci, pioniri, kadeti i juniori.

Otvarajući turnir, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je 17. Kup Trebinja i 10. Memorijal "Miloš Mrdić“ još jedna slika sportskog Trebinja u kome sportski duh ima posebnu i važnu snagu.„Džudo je uvijek zauzimao važno mjesto u srcima Trebinjaca. Brojne generacije naših sugrađana rado su se bavile ovim sportom, osvajale brojne medalje i svoje iskustvo i ljubav prema ovom sportu prenosile na pokoljenja. I danas je džudo važan sport za Trebinje – članovi Džudo kluba „Leotar“ redovni su osvajači medalja na domaćoj i međunarodnoj sceni, čime promovišu svoj grad i svoju republiku“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

U ime organizatora, Mitar Mrdić nije krio zadovoljstvo što se i ovaj put mladost regiona, a i šire okupila u Trebinju.

"Drago mi je što je ovaj turnir prerastao u veoma jako takmičenje. Izuzetno smo zadovoljni impozantnim brojem učesnika – takmiči se oko 550 mladih džudista, u svim uzrasnim kategorijama ", kazao je Mrdić.Na ceremoniji svečanog otvaranja, zaslužnim pojedincima uručene su zahvalnice.

Organizatori turnira su Džudo klub "Leotar" i Grad Trebinje.