Mesi zvanično potpisao za PSŽ, predstavljen u Parizu

Argentinski fudbaler Lionel Mesi zvanično je sinoć potpisao ugovor sa Pari Sen Žermenom i zvanično je predstavljen na "Parku prinčeva".

Mesi je potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom za produženje na još godinu dana.

"Jedva čekam da započnem novo poglavlje u Parizu. Vizija kluba se savršeno poklapa sa mojim ambicijama. Znam koliko ekipa ima talenta i uvjeren sam se što ćemo zajedno izgraditi nešto veliko", rekao je Mesi nakon potpisivanja ugovora.

On je izabrao da na dresu nosi broj 30, koji je nosio na početku seniorske karijere u Barseloni, u kojoj je proveo više od 20 godina.

Mesi je za Barsleonu postigao 672 gola na 778 mečeva. Šestostruki dobitnik "Zlatne lopte" plakao je u nedjelju dok se opraštao od svog tima, nakon što je klub saopštio da više ne može priuštiti da ga zadrži zbog fer-plej pravila "La Lige".

Mesi se pozicionirao kao jedan od najvećih fudbalera svih vremena tokom blistave, trofejne karijere u Barseloni, klubu kojem se pridružio kao školarac.

On je posljednji veliki igrač koji je stigao u PSŽ u okviru slobodnog transfera ovog ljeta, nakon što je trener PSŽ-a Maurisio Poćetino prethodno "ugrabio" španskog defanzivca Serhija Ramosa pošto je napustio Real Madrid.