Microsoft najavio "sljedeću generaciju Windowsa"

Kompanija Microsoft ne govori o svojim velikim planovima za operativni sistem Windows ove sedmice na Buildu 2021 jer se priprema za poseban događaj posvećem tome.

Direktor Microsofta Satya Nadella je otkrio da testira "sljedeću generaciju Windowsa" već nekoliko mjeseci.

"Uskoro ćemo s vama podijeliti jednu od najznačajnijih nadogradnji Windowsa u proteklih deset godina te na taj način otključati veću ekonomsku priliku za developere i kreatore. Veoma sam uzbuđen zbog sljedeće generacije Windowsa. Obećavamo vam da ćemo stvoriti više prilika za svakog Windows developera i prihvatiti svakog kreatora koji traga za najinovativnijom, novom, otvorenom platformom na kojoj će razvijati, distribuirati i monetizovati aplikacije", izjavio je Nadella.

Microsoft radi na novoj prodavnici aplikacija za Windows u proteklih nekoliko mjeseci, kao i na nekim značajnim promjenama interfejsa operativnog sistema. Čini se da Nadella govori o promjenama prodavnice obećavajući da će biti pogodnija za developere i kreatore.

Microsoft je već ranije najavio promjene sistemskih ikonica poboljšanja File Explorera, poboljšanja osnovnih temalja Windowsa, rješenja različitih problema među kojima su aranžiranje aplikacija na više monitora, dodavanje Xbox Audio HDR mogućnosti, poboljšanja Bluetooth audio podrške i drugo.