Trebinjac Mijat Gaćinović donirao je 10.000 evra Gradu Trebinju za prevenciju pandemije novog virusa korona, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

mijat-gacinovic.jpg (143 KB)

Ćurić je kazao da je ovaj gest proslavljenog fudbalera, mladog i uspješnog čovjeka, za svako divljenje, zbog čega je Mijat, kako je rekao, još jednom pokazao da nije zaboravio svoje Trebinje ni u vremenu globalne borbe sa novim virusom korona.

„Želim da mu se zahvalim u ime svih građana Trebinja i u svoje lično ime. Sredstva ćemo iskoristiti za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, kojiam je svaka pomoć uvijek dobrodošla“, naveo je Ćurić.

On je pozvao sve Trebinjce koji su u mogućnosti, da podrže rad svih dežurnih službi, čiji su radnici, maltene, 24 časa na terenu.

„Zajedno smo u borbi protiv virusa korona, iz toga razloga #ostanikodkuće“, poručio je Ćurić.

Ćurić je posebnu zahvalnost upitio privrednicima koji su najavili donaciju tri respiratora za trebinjsku Bolnicu, ali i predstavnicima svih medija koji izvještavaju iz Trebinja.

Proslavljeni fudbaler, koji brani boje njemačkog „Ajntrahta“ iz Frankfurta, gradonačelniku je poslao i video u kome pozdravlja sve Trebinjce, pozivajući ih da poštuju sve preporuke nadležnih organa.

„Pozdrav svim mojim Trebinjcima i ljudima u regionu. Želim ovom prilikom da pozovem sve, pogotovo mlađe generacije, da poštuju procedure nadležnih organa i zaštite sve oko sebe. Mnogo je važno da u ovoj borvi budemo složni, da pobijedimo i da se što prije vratimo uživanju u ljepoti našeg naljepšeg grada. Čuvajte se i čuvajte ljude oko sebe“, rekao je Gaćinović u videu.

Na području Trebinja nema registrovanih slučajeva infekcije virusom korona, a u kućnoj izolaciji nalazi se 352 naših sugrađana.