SDS neće potpisati dokument o državnoj imovini koji je Milorad Dodik, predsjednik RS, u petak predložio strankama iz RS na potpis, rekao je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a na pres konferenciji uoči današnjeg sastanka koji treba da se na ovu temu održi u Narodnoj skupštini RS.

Miličević je rekao da dokumet koji je Dodik ponudio, a trebalo je da se tiče rješavanja imovine RS, najmanje govori o imovini, a u njoj se umjesto toga spominju brojne druge stvari.

„Pokušali smo da ovaj dokument preradimo, damo primjedbe i uložimo amandmane, međutim radi se o dokumentu koji nijedan amandman ne može da uredi“, rekao je Miličević.

Istakao je da SDS smatra da je pitanje državne imovine riješeno, i da se pod tim podrazumijeva samo ono što je nastalo sukcesijom poslije SFRJ, a da prirodna dobra ne mogu potpasti pod ono što se zove državna imovina.

On je rekao da dokument služi da skrene pažnju s teške ekonomske situacije i da je on predložen u dogovoru s nekim od političara iz FBiH. Uputio je primjedbe i opoziciji da je ovu situaciju iskoristila da SDS optuži za izdaju.

Izrazio je žaljenje što ne postoji prostor za srpsko jedinstvo, te je istakao da su se bošnjačke partije ujedinile oko ključnih pitanja.