Milion maraka za privatne vrtiće u Banjaluci

Za potrebe sufinansiranja boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama grad Banjaluka ove godine izdvaja više od milion KM.

Prema podacima Odjeljenja za društvene djelatnosti, isplata subvencija odvija se uobičajenom dinamikom, a ovaj vid podrške trenutno se isplaćuje za 2.225 korisnika.

"Maksimalan iznos subvencije koju grad dodjeljuje u okviru projekta '0 djece na listama čekanja za vrtić' iznosi 60 KM, a sredstva se uplaćuju direktno na račun podnosioca zahtjeva, odnosno roditelja, staratelja ili hranitelja", istakli su iz Gradske uprave.

Dodaju da je uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije ili sa sajta grada, potrebno priložiti: uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva, kopiju kartice tekućeg računa, potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u JU "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" iz razloga nedovoljnog kapaciteta, ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa teritorije grada Banjaluke.

Podsjećamo, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške počela je krajem aprila prošle godine, a roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi, u prijemnoj kancelariji.