Velibor Milivojević - Foto: SRNA
Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je da podrška Republike Srpske i Srbije nikada nije bila upitna, kao i da je položaj mostarskih Srba u budućnosti neophodno graditi na jedinstvu i slozi.

Milivojević je poručio da je napad na Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru dodatno otežao položaj srpskog naroda u ovome gradu.

- Na svima nama iz političkog i duhovnog života je da se ujedinimo i okupimo kako bismo krenuli u bolju budućnost - rekao je Milivojević večeras za Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, stanje srpske zajednice u Mostaru dosta je loše, a određeni pomaci su nedovoljni.

On je podsjetio da su prava građana narušena, pogotovo kada je riječ o zapošljavanju u Gradskoj upravi, te drugim oblastima života.

- I dalje postoje mostarska naselja gdje nema vode što pokazuje da nismo ravnopravni sa drugim narodima - naglasio je Milivojević.

Govoreći o budućim planovima, Milivojević je istakao da je potrebno nastaviti učešće u vlasti kako bi se priznao legitimitet svih naroda u Mostaru.

- Moramo učvrstiti naše korijene koji su ovdje oduvijek bili veliki i pozitivni - naveo je Milivojević, te zaključio da su Srbi dali najveći doprinos u razvoju Mostara.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru u noći između utorka i srijede, 6. na 7. decembar, opljačkana je, devastirana i pokidani su svi kablovi od električne energije.

Ovo je 10. put ove godine da je ovaj hram opljačkan.