Jedan od najuglednijih trebinjskih novinara Milosava Supić Vuković novi je vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Trebinje, potvrđeno je za Srnu u ovoj ustanovi.



Supićeva je do momenta imenovanja radila kao dugogodišnji dopisnik Novinske agencije Republike Srpske - SRNA iz Trebinja i Hercegovine.
Ona je na ovoj funkciji naslijedila Danu Kuduz.
U izjavi za Srnu Supićeva kaže da će prioriteti u njenom radu biti bogatiji fundus knjiga, i to novih naslova koje se do sada nisu mogle iznajmiti u trebinjskoj biblioteci.
Ona je dodala da u planu ima i afirmaciju osnovaca i srednjoškolaca kako bi što češće čitali knjige, te da je već stupila u kontakt sa pojedinim profesorima srpskog jezika i književnosti kako bi ovu akciju počeli da provode već od nove školske godine.

Međunarodni dani posvećeni knjizi, biblitekama i čitanju ubuduće će biti obilježavani na mnogo većem nivou nego do sada, a plan je i da sa trebinjskim srednjim školama tim povodom bilioteka organizuje literarne konkurse.
"Vjerujem da ćemo sa našim kolegom Novicom Telebakom Tenijem u tome i da uspijemo", navela je Supićeva, dodajući da će sa nadležnim iz Gradske uprave sagledati mogućnosti i da se djeci iz ruralnog područja obezbijedi dodatna obuka na računaru, s obzirom na to da ova ustanova ima svog informatičara i računare.
Navela je da je sa nadležnim iz "Komunalnog" preduzeća dogovorila da njihovi radnici pristupe uređenju prilaza biblioteci, što će podrazumijevati ozelenjivanje okolnih površina, sadnju cvijeća i orezivanje drveća.
"Imam u planu i crtanje murala na pomoćnom objektu kod biblioteke koji će simbolično da predstavlja važnost knjige. Nadam se da će to uskoro da urade studenti Akademije likovnih umjetnosti /ALU/ iz našeg grada", istakla je Supićeva.
Biblioteka će i u nastvaku ove godine, kao i do sada, kaže Supićeva, organizovati niz kulturnih događaja poput promocija knjiga, te nekoliko izložbi slika.
Srna