Milutin Mastilovic i Miodrag Batinic.jpg

Milutin Mastilović novi je predsjednik UO Košarkaškog kluba Leotar, odlučeno je na posljednjoj sjednici Uprave ovog trofejnog kluba nakon što je dosadašnji predsjednik Miodrag Batinić podnio ostavku iz ličnih razloga.

I dalje ostajem kao član Upravnog odbora, ali profesionalne i lične obaveze mi ne dozvoljavaju da se u potpunosti posvetim obavezama u klubu. Naravo da stojim na raspolaganju novom predsjedniku u bilo kome segmentu kako bi nastavili sa uspjesima koje godinama bilježi Leotar“ istakao je Miodrag Batinić. Za vrijeme koje je Batinić proveo na mjestu predsjednika UO, klub je dva puta proglašen za najbolji sportski kolektiv u gradu na Trebišnjici, te bio na samom pragu istorijskog uspjeha, ulaska u ABA 2 ligu od čega su ga dijelila bukvalno tri poena.

„ Sigurno da ostaje žal za propuštenom prilikom plasmana u viši nivo takmičenja, ali siguran sam da uz malo značajniju podršku određenih struktura u skorijoj budućnosti možemo i to ostvariti“ dodao je doskorašnji prvi čovjek KK „Leotar“-a.

Milutin Mastilović koji je i sam nekad bio prvotimac Leotara zahvalio se dosadašnjem predsjedniku na predanom radu i naglasio da će nastaviti kontinuitet dobrog i domaćinskog ponašanja sa posebnim akcentom na angažovanju domaćih igrača.

Zahvaljujem se na podršci i povjerenju jer zaista je velika časta biti na čelu kluba sa tako bogatom istorijom. Prošli smo kroz proces podmlađivanja ekipe i ove godine dižemo ljestvicu na veći nivo, dakle sa ozbiljnim ambicijama ulazimo u novu sezonu. Već naredne sedmice održaćemo sjednicu UO na kojoj ćemo izabrati potpredsjednike, sekretara, te sportskog direktora i krenuti u pregovore sa igračima i stručnim štabom. Želja nam je da neke igrače koji su ostvarili sjajne inostrane karijere vratimo u naše okrilje i bukvalno sa kompletnim domaćim rosterom izađemo na megdan klubovima iz mnogo većih gradova. Takođe, planiramo da unaprijedimo rad u mlađim selekcijama jer jedino tako možemo nastaviti trend da „Leotar“ bude prepoznatljiv kao klub koji ima sopstvenu bazu igrača jer po mom mišljenju to je jedini ispravan put kojim treba razvijati ne samo košarku nego sport uopšte“ istakao je Mastilović

Novi predsjednik „Leotar“-a dodao je da je u planu formiraje i stručnog savjeta kluba sastavljenog od bivših igrača koji bi se aktivno uključili u rad svih selekcija.

Mnogo je igrača poniklo u Leotaru i siguran sam da je svima ostao u srcu, te da žele na neki način da doprinesu u radu i napretku Kluba. Vjerujem da će svojim savjetima pomoći Upravi da izaberu najbolja rješenja u datom momentu, a sve sa ciljem što boljegrada i funkcionisanja“ naglasio je Mastilović.