Direktor AMSS Mirko Butulija koji je juče ubijen u prostorijama tog preduzeća u Ruzveltovoj ulici preij dvije godine spasao je život svom ubici, sekretaru Predragu Đurđevu.


Kako navodi očevidac incidenta koji se dogodio prije dvije godine, Đurđev je, nakon poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se davi, a Butulija je, ne oklijevajući ni trenutka skočio u rijeku i izvukao ga na obalu.




- Bili smo na poslovnom ručku na splavu. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u rijeku. Nije znao da pliva i počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen i spasao ga – navodi izvor , biznismen koji je insistirao na anonimnosti.

Butulija je, spašavajući čovjeka koji će ga ubiti dvije godine kasnije iz vode izvukao i Đurđevljevu torbicu u kojoj su se, prema riječima svjedoka tog događaja, nalazila čak tri pištolja.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev ispalio je u predsjednika AMSS Mirka Butuliju više hitaca, a potom sjeo u njegovu fotelju i izvršio samoubistvo.


Đurđev se neposredno prije zločina posvađao sa drugim zaposlenim, a kada se Butulija uključio pokušavajući da spriječi svađu dvojice zaposlenih, arbitrira i spusti strasti potegao je pištolj i izrešetao ga.


Prema nezvaničnim navodima pištolj iz kog je Đurđev pucao u svog spasioca nije jedini koji posjeduje. Sumnja se da ima doslovce mali arsenal od desetak pištolja od kojih, prema neprovjerenim navodima, za nekoliko ima i dozvolju za nošenje. Još nema zvanične potvrde koje metke je Đurđev ispalio, ali, prema nepotvrđenim podacima, koristio je nedozvoljenu municiju.


Izvor: Blic