Mještani Dračeva došli do vode iz izvorišta kojom planiraju da snabdijevaju selo

 
 

voodaa.jpeg (181 KB)

Mještani sela Dračevo u trebinjskom Popovom polju planiraju da vodu, koju su pronašli u izvorištu u blizini, dovedu do sela i koriste za piće, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora trebinjskog "Vodovoda" Miodrag Batinić.

"Odavno se zna da voda tu postoji u estaveli sa izvorištem iz koje zimi kada su velike kiše izviru vode iz trebinjskih brda sa sliva planine Bjelasice", naveo je Batinić.

On je pojasnio da je izvorište pod zemljom u estaveli na dubini od oko 70 metara, a da su mještani znajući to, uradili projekat i tu vodu hoće da izvuku na površinu.

"Vodu, do koje su već došli, planiraju da dovedu crijevima do sela i da rade svoj interni vodovod", rekao je Batinić.

On je napomenuo da su mještani postavili pumpu, položili cijevi i planiraju da vodu dovedu do sela i naprave rezervoar kako bi je koristili za piće.

Batinić je rekao da su se mještani za pomoć obratili i "Elektroprivredi Republike Srpske", "Hidroelektranama na Trebišnjici" i trebinjskom "Vodovodu" koji im je pomogao šta je trebalo u realizaciji tog projekta.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×