U Petrovom polju kod Trebinja negoduju zbog kako kažu loše putne infrastrukture. Problem je glavna saobraćajnica, koja nema trotoara pa to predstavlja opasnost za stotinjak đaka tamošnje škole. Najveći problem su nedavno postavljeni ivičnjaci koji zadržavaju vodu na putu.


"Kada je kiša 20 cenata vode leži na putu. Ja gledam svako jutro djecu u školu kako idu, idu po ivičnjacima u školu ili iz škole da ne bi ugrozili saobraćajnu traku", kaže Dražen Marić iz Petrova Polja.
"Ovaj potez je prije bio sigurniji zato što sada kada padne kiša voda je tu, cijela traka je pod vodom. Normalni trotoari i ovo treba asfaltirati to je rješenje da se voda obori tamo i nešto da se uradi", kaže Ilija Ratković, Petrovo Polje.


U znak protesta jedan dio mještana Petrovog polja okupio se na spornoj saobraćajnici. Ipak priznaju pomoć i savjet nadležnih još nisu tražili. Načelnik resornog odjeljenja Marko Rikalo za ATV kaže da je ovo jedan od većih problema koji su zatekli pri preuzimanju vlasti 2016 te da su do sada uradili dobar dio posla. Problem oborinskih voda u ovom naselju datira decenijama a na njegovom rješenju se radi stalno i ozbiljno naglašava Rikalo.

"Ne želimo jednostavno da asfaltiramo i da postavimo trotoar pa da onda se mislimo šta ćemo sa vodom. Zaista im poručujem i molim ih da budu strpljivi, jednostavno imali su gore stanje nego što ga sada imaju a da su jednopstavno naši prethodnici uradili samo 100 metara nama bi bilo lakše, ovako radimo od nule i sve će ovo proći i na ljeto ćemo svi biti zadovoljni i ovo će se zaboraviti", kaže Marko Rikalo, nalečnik Odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam Trebinje.


Trenutno nije u toku građevinska sezona, niske temperature ne dozvoljavaju nastavak radova, a sa dolaskom lijepog vremena radovi kreću punom parom kaže Rikalo i napominje da će sve biti završeno narednog ljeta. Tada će se mještanima Petrovog polja osim trotoara riješiti i mnogo veći problem izlivanja voda i plavljenja domaćinstava kažu u trebinjskoj gradskoj upravi.


Izvor: ATV