IMG_8602_resized_20231226_113726543.JPG (287 KB)

Lena Vujinović iz Trebinja, ove godine je u okviru nagradne igre „Pošta Srpske“ „Pišem pismo Djeda Mrazu“, napisala najljepše pismo i nagrađena je mobilnim telefonom. Ona je napisala pismo Djeda Mrazu za svoju bolesnu sestru, kako bi je nagradio mobilnim telefonom koji joj je naophodan.

Ova hrabra djevojčica, učenica Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ nam je rekla da je zahvalna Djeda Mrazu i „Poštama Srpske“ što su ispunili njoj i njenoj sestri želju.

„Jako je važno da nekoga obradujemo tokom prazničnih dana ali i svakodnevno“, kaže Lena.

Ovo je dio njenog pisma.

„Dragi Djeda Mraze!

Ja sam ti uvijek tražila samo jedno, a to je da moja sestra bude kao i sva druga djeca zdrava i vesela ali sada sam dovoljno zrela da znam da ne možeš da mi to ispuniš. Ona ne izlazi nigdje jer nema drugare kao ja, pa bi joj telefon bio najljepši poklon, jer je njen polomljen, a nemamo para, zbog njenog liječenja, da joj kupimo drugi. Ja najviše volim Novu godinu jer nam je sve okićeno, svijetli, mama pravi kolače i svi smo veseli i srećni i mama se tada smije, što nije baš često....Izvini ako sam puno tražila, nema veze, ako je nekome potrebnije, ja se neću ljutiti. Voli te, Lena!“

Druga nagrada, bežične slušalice, pripala je Neveni Vujović iz Bileće.

Dušan Miliša, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Trebinja osvojio je treću nagradu. Srećan je što je dobio bežični zvučnik.

„Hvala Djeda Mrazu i poštarima koji su mi dali ovu nagradu i što je Djed Mraz mene izabrao“, kaže Dušan.

Momčilo Milenić, referent za marketing u radnoj jedinici za poštanski saobraćaj Trebinje ističe da je na adresu Djeda Mraza ove godine pristiglo 518 pisama, a pisala su djeca iz svih škola Istočne Hercegovine.

„Cilj ove manifestacije nije ekonomske prirode nego da se malo radujemo sa djecom, sa našom najmlađom populacijom. „Pošte Srpske“ su društveno-odgovorno preduzeće i mogu toliko da učine za našu djecu. Ovo je postalo tradicionalno, djeca se zabave i mi se uz njih podmladimo“, kaže on.

Dodaje da su podijelili i 50 paketića, utješne nagrade, za učesnike ove nagradne igre.

IMG_8592_resized_20231226_113521138.JPG (352 KB)