brorić.webp

Mlada pijanistkinja iz Trebinja Sofija Brborić osvojila je prvu nagradu na nedavno održanom takmičenju u Parizu, koje je organizovala Međunarodna kulturna asocijacija "Art Victory" i Međunarodna organizacija HBB Pariz.

Sofija se takmičila u drugoj kategoriji, a, osim što je osvojila prvo mjesto, ona je za svoje izvođenje dobila i maksimalnih stotinu poena.

Mlada pijanistkinja kaže da joj nagrada izuzetno mnogo znači i da je, pored talenta, bilo neophodno uložiti dosta truda, rada i žrtvovanja slobodnog vremena.

"Veoma sam srećna. Ponosna sam na Muzičku školu koju pohađam i zahvalna profesorici Sonji Marković što mi je pomogla da svojim znanjem i trudom dođem do najveće nagrade u svojoj muzičkoj karijeri. Ovo takmičenje je stvarno nešto spektakularno i na najvišem je mogućem nivou. Naravno, očekivala sam nagradu, ali nisam i to da ću osvojiti baš 100 od 100 mogućih poena", istakla je Sofija.

Njena profesorica klavira Sonja Marković kaže da je Sofijina nagrada potvrda zajedničkog rada, ali i nespornog talenta mlade pijanistkinje.

"Puno znači za školu i mene lično kao profesora, jer takva vrsta odobravanja od strane inostranih pedagoga znači da smo na pravom putu", dodala je profesorica Marković.