Članovi Škole fudbala „Leostars“ ostvarili su zapažen uspjeh osvajanjem trećeg mjesta u Drugoj grupi međunarodnog turnira u fudbalu za dječake rođene 2009. i mlađe koji je proteklog vikenda u Beču.


Na turniru koji nosi naziv „Čempion kup“ svoje znanje i umjeće pokazalo je 130 ekipa sa svih svjetskih meridijana a sve utakmice odigrane su na fudbalskim terenima Austrijskog premijerligaša Admire Vaker.
 
Mladi Trebinjski fudbaleri su prvog dana turnira, u predtakmičenju ostvarili plasman na četvrto mjesto na tabeli. Oni su pretrpili dva poraza od ekipe Sanderlenda iz Engleske, kasnije sveukupnog pobjednika turnira i od ekipe Red Bul Salcburg, najboljeg fudbalskog kolektiva u Austriji.
 
„Ovaj turnir je za naše dječake bio jedna odlična škola. U duelima sa najboljim pionirskim ekipama iz Austrije vidjeli smo gdje možemo da napredujemo i kako da unaprijedimo svoj rad“, kaže Igor Joksimović trener Škole fudbala „Leostars“.
 
Narednog vikenda mladi fudbaleri „Leostarsa“, godište 2008. i mlađi, nastupiće na veoma jakom  međunarodnom turniru u Beogradu na kome se očekuje da svoje znanje, pored srbijanskih ligaša, pokažu Roma, Benfika iz Lisabona i još neke renomirane evropske ekipe.
 
RT