Mladi košarkaši KK Leotar (2006 i mlađi) protekog vikenda zabilježili su uspješan nastup u Podgorici u okviru IMBL(International Minibasket League) ostvarivši dvije pobjede, protiv klubova Rudeš iz Zagreba i Rijeke iz istoimenog grada dok su poraženi od Zadra i Širokog.


Dječaci KK Leotar se trenutno nalaze na diobi 3 i 4 mjesta koje vodi na a Finalni turnir IMBL Lige, a koji će se održati u Sarajevu 06. i 07. aprila ove godine.

“Možemo biti veoma zadovoljni prikazanim igrama na ovom turniru. Nama je bitno da pored intezivnih treninga djeci obezbijedimo i dovoljan broj utakmica, putovanja kao i učešća na raznim turnirima i kampovima jer samo na taj način se mladi košarkaš razvija pravilno, kako fizički tako i tehničko-taktički a i ono sto je vrlo važno boravkom van svakodnevnog boravišta košarkaš se razvija u emocionalnom i sociološkom smislu” rekao nam je trener Dražen Šegrt.

Iz Uprave ovog trofejnog kluba ističu da su omladinske selekcije imale dosta aktivnosti u proteklom periodu gdje su mlađi kadeti bili u Podgorici na turniru, zatim pioniri koji su bili gosti Partizana, Crvene Zvezde i Dinamika gdje je uspostavljena saradnja sa velikanima srpske košarke o čemu svjedoči uzvratna posjeta delegacije KK Partizan.

“Nastavljamo da radimo, pratimo i podržavamo svu talentovanu djecu iz naše regije” poručuju iz KK Leotar.

Trebinje Danas