U organizaciji Košarkaškog kluba "Dubrovnik" u ovom gradu je juče i danas održan tradicionalni, sada već 20.po redu, Uskršnji košarkaški turnir za mlađe kategorije na kome su značajan uspjeh ostvarile omladinske selekcije Košarkaškog kluba "Leotar Svislajon".


Svoje znanje i umjeće pokazali su mladi košarkaši godište 2005. , 2006. I 2007. ,kao i u uzrastu mlađih kadeta. U najmlađem uzrastu mladi košarkaši "Leotar Svislajon" ostvarili su dvije pobjede- protiv Dubrovnika 21-15 i ekipe „Vučići“ iz Zagreba sa 23 – 18 i osvojili prvo mjesto.
U uzrastu 2005. godište, ekipa "Leotar Svislajon" osvojila je drugo mjesto, iza ekipe Splita. Dječaci iz "Leotara Svislajon" poraženi su od pobjedničke ekipe a 33-30, a ostvarili su dvije pobjede, 34-28 protiv „Vučića“ i 31-21 u meču sa ekipom Dubrovnika.
Kod mlađih kadeta, Leotar SL je poražen od Dubrovnika 54-34 a pobijedio je Vučiće i Dubrovnik 2.

„Ovakvi turniri su, uz naravno dobar i kvalitetan rad kome težimo, neophodni za sazrijevanje i usavršavanje mladih košarkaša. Dimenzija više je što su se djeca i lijepo družila a vršnjacima iz Hrvatske. I najveće zadovoljstvo je što smo osvojili jedno prvo i dva druga mjesta. U narednom periodu nastojaćemo da našim najmlađim košarkašima organizujemo nove utakmice i nova druženja i vjerujem da je pred njima lijepa budućnost“, kaže Dražen Šegrt rukovodilac Omladinske škole KK Leotar Svislajon.




Ratomir Mijanović