Mlađi pioniri Košarkaškog kluba Leotar, godište 2006. i mlađi, sa dvije pobjede završili su takmičenje u IMB ligi koja okuplja mlade sportiste iz BiH, Crne Gore i Hrvatske.


Oni su danas na turniru u Sarajevu, koji je bio dio velikog Šestoaprilskog košarkaškog turnira u prvoj utakmici pobijedili Zagreb sa 32-14 a u drugom Dubrovnik sa 41-28 i takmičenje završili u gornjem dijelu tabele.
„Ovakvi turniri su dragocjeni za mlade košarkaše njihovog uzrasta. Kako je takmičenje odmicali vidio se i pomak u igri i zalaganju. Ovo je tek uvod u značajnija takmičenja koja ih očekuju i vjerujemo da su pred njima brojne uspješne sezone“, kaže Dražen Šegrt rukovodilac Omladinske škole Košarkaškog kluba Leotar.

Šegrt ističe da su omladinske selekcije imale dosta aktivnosti u proteklom periodu, mlađi kadeti su bili u Podgorici na turniru, zatim pioniri koji su bili gosti Partizana, Crvene Zvezde i Dinamika, gdje je uspostavljena saradnja sa velikanima srpske košarke o čemu svjedoči uzvratna posjeta delegacije KK Partizan.
R.Mijanović