rhm-mobilna-klinika-opstina-pozega-05-700x400.jpg (118 KB)

Ruska humanitarna misija na Balkanu (nevladina humanitarna agencija, nezavisna i nekomercijalana organizacija) zajedno sa JZU Bolnica Trebinje, pokrenula je takozvanu „Mobilnu kliniku“, a u kojoj će ordinirati ruski doktori, predvođeni dr Viktorom Belinskim, specijalistom reanimatologije, ljekarom Ministarstva za vanredne situacije RF, a zajedno sa specijalistima i specijalizantima iz JZU Bolnica Trebinje.

U mobilnoj klinici će se vršiti preventivni pregledi po mjesnim zajednicama Trebinja, a radi se o specijalno opremljenom ambulantnom vozilu, koje će potom obilaziti i ruralna područja istočne Hercegovine, a sve u cilju pružanja visokokvalitetne zdravstvene usluge.

Sutra će, od 9 časova, mobilna klinika „ordinirati“ na gradskoj pijaci.

Potom, od 8.00 do 14.00 časova, u srijedu je planirana posjeta MZ Tini, u četvrtak MZ Gorica. U petak će Mobilna klinika ordinirati na Zupcima, u subotu u Popovom polju i Ljubomiru, a nakon toga na red dolaze i ostale hercegovačke opštine: Bileća, Gacko, Ljubinje, Berkovići i Nevesinje.

Informacije možete dobiti na telefon  065/621-115, kontakt osoba je Dušanka Zečević, glavna sestra Bolnice.

Ovaj projekat je od posebnog značaja za stara i iznemogla lica kojima je otežan odlazak u medicinske ustanove, a zahvaljujući mobilnoj klinici sve strukture socijalno ugroženih imaće mogućnost da obave ljekarske preglede i dobiju najkvalitetniju medicinsku pomoć u vidu dijagnostike i profilaktike.

Dakle, uz opšti fizikalni pregled ljekara biće dostupan i ultrazvuk, kao i EKG.

Na pregled je potrebno doći sa ličnom kartom!