Turska javnost je u šoku zbog stravične priče čiji je glavni akter fudbaler tamnošnjeg niželigaša Bursa Jildirimspora Seher Toktaš, koji je priznao ubistvo petogodišnjeg sina.

Dječak je 23. aprila primljen u bolnicu jer mu je dijagnostikovan virus korona. S njim zajedno, u bolničkoj sobi intenzivne njege, bio i Toktaš, koji je dva sata kasnije pozvao doktore jer se zdravstveno stanje djeteta pogoršalo.

Ljekari su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt, usljed teške respiratorne komplikacije, koja je inače jedan od tipičnih znakova Kovida 19.

On je 11 dana kasnije riješio da otkrije šta stvarno desilo. Fudbaler turskog kluba je došao u policiju i priznao da je ubio sina.

"Stavio sam jastuk na lice svog sina koji je ležao na leđima. Pritiskao sam jastuk 15 minuta bez podizanja, dok se moj sin svo vrijeme borio. Kad je prestao da diše, podigao sam jastuk. Tada sam vikao doktorima da mi pomognu kako bih odbacio bilo kakve sumnje" - rekao je Toktaš, pa onda još više šokirao:

"Nikada nisam volio svog najmlađeg sina, još od njegovog rođenja. Ne znam zašto ga ne volim. Jedini razlog zašto sam ga ubio je taj što ga nisam volio, ali nemam mentalnih problema" - izjavio je fudbaler

Seher Toktaš (31) je odmah uhapšen i očekuje početak suđenja, a prema zakonima u Turskoj, vjerovatno ga očekuje doživotna zatvorska kazna.