Rusija - Kina - Foto: RTRS
Rusija i Kina dogovorile su se danas na sastanku ministara spoljnih poslova u Kini da prošire saradnju, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenio je "Interfaks", u okolnostima "teških međunarodnih prilika".

Odnosi Kine i Rusije izdržali su nove testove koje su donijele promjene u međunarodnoj situaciji od početka godine i pokazuju solidan trend razvoja, rekao je šef kineske diplomatije Vang Ji na sastanku sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

- Od početka ove godine, kinesko-ruski odnosi su izdržali nove testove usljed promjena u međunarodnoj situaciji, zadržali su ispravan smjer i pokazali solidan trend razvoja - rekao je Ji, prenosi TASS.

On je dodao da je ojačala želja dvije strane za razvojem bilateralnih odnosa i da kineska strana tome pridaje veliki značaj.

Ji je rekao da je spreman da sarađuje sa svojim starim prijateljem Lavrovom na promovisanju primjene sporazuma koje su postigli lideri dvije zemlje da bi odnosi Kine i Rusije, svobuhvatno partnerstvo i strateška saradnja bili podignuti na viši nivo.

Lavrov je stigao u Kinu na treći sastanak ministara spoljnih poslova o Avganistanu, koji će biti održan 31. marta.