Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za članove Moto kluba „TNT“ iz Trebinja, koji su proteklog vikenda bili organizatori tradicionalnog, već 20. moto skupa.


Klubu koji okuplja trebinjske bajkere urečena je i zahvalnica Grada Trebinja za uspješnu dugogodišnju organizaciju motorijade, turističku i kulturnu promociju Trebinja.


Gradonačelnik Ćurić istakao je da tradicionalni „Moto vikend“ u Trebinju, okupljajući ljubitelje dvotočkaša iz cijele Evrope, značajno doprinosi turističkoj promociji grada.


Podsjetio je da je jubilarni moto vikend u tom smislu oborio sve prethodne rekorde – okupivši oko 2.000 motora.


Ćurić je dodao da najveći teret organizacije, bez obzira na finansijsku podršku Grada, podnosi upravo trebinjski moto klub.


„Na prošlogodišnjem, po broju učesnika takođe rekordnom skupu, bilo je oko 1.400 motorista, a već godinu dana kasnije – šesto više. To zaista dosta znači za naš grad. Pritom, mi smo svjesni da su članovi našeg moto kluba u obavezi da se oduže i do sljedeće motorijade u Trebinju ići će kod svih tih ljudi na njihove skupove. Zato smo i ponosni na njih. Grad Trebinje će i u narednom periodu podržavati moto klub i organizaciju motorijade“ istakao je Ćurić.


Rade Jelić ispred Moto kluba „TNT“ kazao je da je zahvalnica Grada Trebinja pokazatelj da je klub svih prethodnih 20 godina bio na pravom putu.


„Prethodni vikend i posjeta ovogodišnjem skupu svima su pokazali koliko bajkeri iz zemlja regije ali i širom Evrope cijene ljude iz ‘TNT’-a i vole Trebinje. Uz podršku Grada Trebinja i sponzora, ali i policije koja je uvijek važan dio organizacije, nadam se da će naredni skup još uspješniji“, istako je Jelić.


Moto klub „TNT“ broj 25 članova i mnogo više simpatizera.


RT