Muškarac i žena iz Mrkonjić Grada osumnjičeni da su zlostavljali dijete
BANJALUKA – Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je nakon ispitivanja zatražilo pritvor za ženu L.M. (33) i muškarca V.A. (27) iz Mrkonjić Grada od strane Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu jer se sumnjiče da su više od mjesec dana zlostavljali dijete.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, njih dvoje se sumnjiće da su počinili krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednice iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"Osumnjičena lica su u vremenskom periodu od jula mjeseca 2023. godine, do dana 15. avgusta 2023. godine, ugrozili spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje djeteta", naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora do deset godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti", piše u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Dodaje se da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.