Muzej Hercegovine: Vidovdanske svečanosti od 26. do 28. juna

plakat ukrs.jpg (1.00 MB)

U okviru Trebinjskog kulturnog ljeta u Muzeju Hercegovine u Trebinju biće održane Vidovdanske svečanosti od 26. do 28. juna 2023. godine.

U organizaciji Centra za društveno-politička istraživanja biće održan trodnevni naučni skup od 26. do 28. juna.

U ponedjeljak, 26. juna u 19 časova u Muzeju Hercegovine u Trebinju biće otvorena izložba „Orao, lav i krin - heraldika srednjovjekovnih srpskih zemalja“, autora mr Janka Vračara, muzejskog savjetnika istoričara iz Muzeja Republike Srpske i MA Dejana Došlića, višeg asistenta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Narednog dana, u utorak 27. juna, u 10 časova održaće se simposion „Kosovski zavjet: istorija i kultura pamćenja u Republici Srpskoj" na kome će biti predstavljeni radovi iz oblasti istorije, arheologije i epigrafike.

U organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske - podružnica Trebinje, u Muzeju Hercegovine u Trebinju, isti dan od 20 časova, biće održano književno veče „Vidovdanski književni susreti“. Trebinjskoj publici će se predstaviti književnici iz Republike Srpske i Trebinja. Muzički gost večeri je kantautor Ranko Slijepčević.

Trećeg dana naučnog skupa, u srijedu 28. juna, u crkvi Svetog arhangela Mihaila u Trnovom Dolu kod Bileće biće održana Sveta arhijerejska liturgija sa početkom u 09 časova.

Od 19 časova u Depadansu Muzeja Hercegovine u Trebinju - Zadužbina Dubravke M. Kujačić u Ušću - Lastva biće upriličeno otvaranje izložbe grafika Branka Šotre. Ovo je 19. godina da se povodom Vidovdanskih svečanosti održava prigodan kulturno-umjetnički program.

U programu učestvuju Milica Radić i Pavle Paovica, koji će se predstaviti tradicionalnim dvoglasnim pjevanjem, narodni guslar Aleksa Ćurić i pjesnici Nataša Stanić, Vera Basor, Suzana Ljepava i Dobroslav Ćuk.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×