muziclka.jpg

Srednja muzička škola u Trebinju promovisala je večeras svoju devetu generaciju maturanata, svečanošću u koncertnoj sali škole, na kojoj su učenicima po tradiciji dodijeljeni i prigodni darovi.Školovanje je uspješno završilo sedam učenika, a đak generacije je Anja Riđešić, koja je uporedo završila dva odsjeka trebinjske muzičke škole.

„Ovo su zaista bile četiri divne godine za mene. Iza ove četiri godine stoji dosta napornog rada truda, mnogo provedenih sati vježbe za svojim instrumentom, ali sve se na kraju isplatilo - ovom titulom đaka generacije“, kaže Anja.
Ljubav prema muzici i klaviru odvešće je na dalje usavršavanje - na muzičku akademiju u Novom Sadu.

„Iskreno mislim da sam potpuno spremna za akademiju. Znanje koje sam stekla tokom ove četiri godine je sasvim dovoljno da nastavim tamo školovanje“.

Uz najviše ocjene u školi, Anjin talenat i trud, tokom svih prethodnih godina muzičkog školovanja, mnogo puta je nagrađivan u međunarodnoj i republičkoj konkurenciji.

„Među priznanjima, izdvojila bi drugu nagradu na međunarodnom takmičenju u Italiji i prvu nagradu na takmičenju u Ohridu, takođe brojne prve nagrade na republičkim takmičenjima u Prijedoru i Banjaluci, kao i na međunarodnim takmičenjima - u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Splitu i Banjaluci“, kaže Anja.