Svečanošću u koncertnoj sali škole, na kojoj su najboljim učenicima dodijeljene i prigodne nagrade, srednja muzička škola u Trebinju promovisala je večeras svoju sedmu generaciju maturanata.


Ove školske godine uspješno je maturiralo 11 učenika.

Đak generacije srednje muzičke škole je Lana Perović, koju će ljubav prema muzici i klaviru odvesti na dalje usavršavanje – na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.


Iz trebinjski Muzičke škole, ističe, nosi najljepša iskustva – kvalitetan pedagoški rad i posvećenost profesora svakom učeniku, zbog čega je iskreno preporučuje svima sa željom i afinitetima prema muzici.

Lana je „odlikaš“ i u trebinjskoj gimnaziji, a za školovanje na dva kolosjeka istovremeno kaže da jeste veliki izazov, ali nije i nemoguća misija ako se vrijeme kvalitetno organizuje.

Ističe da lično bolje funkcioniše kada joj je cijeli dan isplaniran, pa je uprkos udvostručenim školskim obavezama – sve išlo lagano da školovanje nije ni osjetila.


„Pohađanje dvije škole na neki način mi je i pomoglo jer mi je jedna dolazila kao odmor od druge. Kad bi imala previše slobodnog vremena, vjerujem da ne bi ni uspjela sebe da natjeram da koristim svaki slobodni trenutak, da se organizujem i da radim vrijedno, na šta sam ovako bila primorana“, kaže Lana.

Izvor: RT